Aktuális

Bírság lett az iskolai élveboncolás következménye

Bírságot kapott az a keszthelyi iskola, ahol élve boncoltak fel állatokat biológiaórán.

Viszonylag nagy port kavart márciusban az a hír, hogy egy keszthelyi gimnáziumban éveken keresztül élve boncoltak fel gerinces állatokat. Az állatkínzás miatt tett rendőrségi feljelentés után indult nyomozást a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta, most viszont a kormányhivatal 150 ezer forintos bírságra ítélte az intézményt.

A Zala Megyei Kormányhivatal indoklása szerint „elfogadhatatlan, hogy tinédzserkorú gyerekek egy gimnáziumban oktató tanár által részesei lehettek gerinces állatok leölésének”, ami „teljesen ellentmondó az állatvédelmi törvény szellemiségével, illetve az állatokkal való kíméletes bánásmódra neveléssel”.

A büntetésről beszámoló HVG szerint azért csak 150 ezer forintos a bírság, „mert a törvényi kereteken belül kifejezetten kedvező számítási módszert alkalmaztak”, és „mert utólag nem lehetett megállapítani, korábban is történt-e hasonló jogsértés, ahogy azt sem, pontosan hány állatot öltek le a gimnáziumi boncolások miatt”. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top