Aktuális

Miley Cyrus otthona is odalett a kaliforniai tűzben

Az énekesnő már a sokadik híresség, aki a napok óta tomboló tűzvész károsultjává válik.

A Twitteren adott hírt magáról Miley Cyrus, miután biztonságos helyre jutott férjével és háziállataival együtt. A híresség otthona porig égett, akárcsak Gerard Butlernek, aki nemrég Instagram-oldalára töltött fel egy fotót, amelyen a romok előtt áll.

A Kaliforniában tomboló tűz az állam történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája, amely mostanra már több mint 30 halálos áldozatot követelt, és amelynek következtében eddig már 250 ezer embert kellett kitelepíteni.

A tűzoltók erejüket megfeszítve küzdenek a tomboló lángokkal (Fotó: Getty Images)

Donald Trump amerikai elnök szintén a Twitteren nyilvánult meg, a tűzvész okaként pedig véletlenül sem a klímaváltozást vagy a Kaliforniát már hosszú évek óta kínzó súlyos aszályokat nevezte meg, hanem az amerikai állam erdőgazdálkodásának hiányosságait – nem törődve azzal a ténnyel, hogy a lángokban álló erdőségek jelentős része szövetségi földterület, és mint ilyen, a washingtoni vezetés felügyelete alatt áll.

Az elnöki tweetre több híresség is reagált, köztük Katy Perry, aki szívtelennek nevezte Trump válaszát, miközben családok tucatjainak kell szükségszállásra vonulnia.

Ennél is tovább ment a zenész Neil Young aki saját weboldalán fakadt ki az elnök ellen, írásában megkérdőjelezve, hogy Trump alkalmas-e az elnökségre. A rocklegendának egyébként korábban már porig égett egy háza egy hasonló kaliforniai tűzben, most egy második otthona is a lángok martalékává vált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top