Aktuális

A kukásautó vezetője mentette ki az erdőtűzből a 93 éves nőt

Az idős nő egyedül él azon a környéken, ahol épp a bolygó legdurvább erdőtüze pusztít. Nagy szerencséje volt.

Az Egyesült Államok nyugati partján, Kaliforniában évek óta nem volt annyira súlyos erdőtűz, mint az elmúlt napokban. A lángok miatt már több ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A 93 éves Margaret Newsum azonban még otthonában tartózkodott, pedig a tűz már az ő házához is egyre közelebb ért. Az idős asszonynak nem élnek rokonai a környéken, így senki sem volt, aki figyeljen rá – egyetlen kivétellel.

Kaliforniában minden idők egyik legsúlyosabb erdőtüze pusztít (Fotó: Getty Images)

Dane Ray Cummings vezette ugyanis azt a kukásautót, amely a környékbeliek szemetét szedte össze, ő volt az, aki szinte az utolsó pillanatban érkezett Newsum házához.

„A tornácon álltam, amikor megláttam ezt a hatalmas zöld teherautót, amit az én nagyon kedves barátom vezetett” – mesélte Newsum az esetet követően a Yahoo! Newsnak. „Ő egy csodálatos ember, aki csak annyit mondott: »Nem maradhat itt, ki kell jutnia innen, egyáltalán mit keres még itt?!?«”

Margaret Newsum és Dane Ray Cummings életre szóló barátságot kötött (Fotó: KCRA/NBC)

Cummings és munkatársai nem sokat késlekedtek, betessékelték az asszonyt a teherautóba, gondoskodtak róla, hogy megfelelően bekösse a biztonsági övét, majd útnak indultak. A körülmények annyira súlyosak az amerikai államban, hogy szűk öt órán keresztül kanyarogtak a kaliforniai dombok között. Cummings eközben benézett néhány további otthonba is, ahol tudta, hogy idősebb emberek élnek.

„Nyolc éve járom ezt az útvonalat, így tudom, hol akadnak öregebb lakók, akik esetleg segítségre szorulhatnak” – mondta a jólelkű sofőr. Végül azonban Newsumon kívül mással nem találkoztak, ellenben kaptak egy üzenetet a hulladékot kezelő cég központjából, hogy igyekezzenek, mert a lángok lassan körülzárják a környéket. „Körülbelül 45-50 házat kerestünk fel végül.”
A sofőr és az idős nő végül remekül összebarátkozott a többórás út alatt. „Ha fiatalabb korában ismerem meg, biztosan feleségül vettem volna” – tréfálkozott Cummings. „De komolyan, ez volt életem egyik legjobb beszélgetése.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top