Aktuális

Kaliforniai tűzvész: énekléssel nyugtatja a kislányát az apa, ahogy a lángok elől menekülnek – videó

Az apokaliptikus körülmények között is meg tudta őrizni a hidegvérét.

Újabb 14 holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén, ezzel 23-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

A 26 ezer lakosú Paradise kisváros szinte teljesen megsemmisült, 6700 épület – jórészt lakóház – vált a lángok martalékává. Az áldozatok közül többen épületekben vagy autókban rekedve haltak meg.

Lángoló lakóház a kaliforniai Malibuban 2018. november 9-én. A állam három északi megyéjében rendkívüli állapotot hirdettek. A tűzvész miatt a hatóságok eddig negyedmillió embert evakuáltak, a lángok több mint 35 ezer hektárnyi növényzetet pusztítottak el (MTI/EPA/EFE/Mike Nelson)

A tűzvész elől autóval menekült a Paradise-ban élő Joe Allen és a kislánya is, ők szerencsésen el tudták hagyni a veszélyes területet – számolt be a CNN.

Megmenekülésükről videó is készült: apokaliptikus körülmények között haladnak a kocsiban, az út mellett hatalmas lángokkal ég a növényzet, a füsttől pedig csak méterekre látni.

Az aggódó kislányt az apa többször próbálja vezetés közben megnyugtatni, hogy nem lesz semmi bajuk. A férfi annyira meg tudta őrizni a hidegvérét, hogy még énekelni is elkezdett a lányának:

A tűzvész miatt Donald Trump rendkívüli állapotot hirdetett Butte, Los Angeles és Ventura megyében. Az erdőtüzek tekintetében az idei év volt az egyik legsúlyosabb Kaliforniában, a mostani tűz az AP hírügynökség szerint a harmadik legsúlyosabb az állam történetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top