nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Elfogták a „gyümölcsterroristát”, aki tűket szurkált bolti eprekbe

Elfogták a „gyümölcsterroristát”, aki tűket szurkált bolti eprekbe

A gyanúsítottra 15 év börtön várhat.
Avatar
Esvé
f Ajánlom

Az egész Ausztráliát rettegésben tartó, rejtélyes ügy, amely egy komplett iparágat sodort veszélybe, szeptemberben robbant ki, miután kórházba került egy férfi, aki szupermarketben vásárolt epret evett. Mint később kiderült, a férfi hasi panaszait egy a gyümölcsbe rejtett tű okozta.

Ezután többen is posztoltak képeket a közösségi oldalakon olyan eprekről, amelyekbe valaki egy tűt rejtett el. Később már nem csak az epertől kellett tartaniuk az ausztráloknak: egy sydney-i szupermarketben almába volt rejtve a szúróeszköz, de volt, aki banánban is tűre bukkant.

gyümölcsterrorizmus eper tű

Kép forrása: Facebook

A gyümölcsterrorizmusnak nevezett botrány bajba sodort egy teljes iparágat: az eperszezon tetőpontján ugyanis felére zuhantak a felvásárlói árak, a kétségbeesett termelők több teherautónyi gyümölcsöt öntöttek az út szélére, mert a szupermarketek nem vették át tőlük az árut a kialakult pánik miatt.

A queenslandi rendőrség a Twitter-oldalán közölte, hogy az ügyben őrizetbe vettek egy 50 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő tette a varrótűket az eprekbe. A gyanúsított, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, november 12-én már bíróság elé is állhat. Ha bűnösnek találják, akár 15 évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon