nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Vezetés közben nyomkodta a mobilját a buszvezető – fotó, videó

Vezetés közben nyomkodta a mobilját a buszvezető – fotó, videó

A rendőrség eljárást indított az ügyben.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Vezetés közben mobilozott egy távolsági busz sofőrje a forgalmas 51-es úton. A jelenetet az egyik utas videóra vette, majd kitette a Facebookra. A videón látszik, hogy a buszvezető a jobb kezével kormányoz, miközben a ballal az okostelefonját nyomkodja. Az utas egy világosabb helyen fényképet is készített, ezen a képen az is jól látszik, hogy a sofőr éppen csetel. Az esetről az RTL Klub Híradója számolt be.

Facebook

A felvételt készítő utas szerint a busz tele volt, nagyjából 50-en utaztak rajta. Elmondása szerint többen életveszélyben érezték magukat, de senki sem szólt a buszsofőrnek.

A járatot üzemeltető Dél-Alföldi Közlekedési Központ az RTL Klub megkeresésére azt mondta: a mobilozó sofőrrel szemben „megtették a szükséges intézkedéseket”, az utasoktól pedig elnézést kérnek. A rendőrség a felvétel alapján eljárást indított az ügyben.

Egyébként nem egyedi esetről van szó, korábban is voltak már ehhez hasonló, balesetveszélyes jelenetek. Egy hónappal ezelőtt például Lébény és Győr között a könyökével kormányzott egy buszvezető, miközben mindkét kezével a mobilját nyomkodta.

Az RTL riportja:

Megosztás Facebookon