nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Hatalmas árvíz öntötte el a világ egyik leghíresebb látványosságát, 11 ember meghalt

Hatalmas árvíz öntötte el a világ egyik leghíresebb látványosságát, 11 ember meghalt

A heves esőzések miatt 3500 turistát kellett kimenekíteni a jordániai Petra városának környékéről.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A szombat reggeli hírek szerint legalább tizenegy halálos áldozatuk van a legújabb jordániai áradásoknak. A heves esőzések miatt 3500 turistának kellett elhagynia az ország déli részén fekvő Petra városát – közölte a jordániai kormány szóvivője.

A CNN tudósítása szerint az áradások miatt a sivatagi autópályát is le kellett zárni a térségben. Sokan az autójukat is kénytelenek voltak hátrahagyni, mert nem tudtak továbbhajtani a sárban. A mentőakciók során eddig hatvan embert szállítottak kórházba, a nehezen megközelíthető helyeken drónokkal kutatnak túlélők után.

Rövid időn belül ez a második súlyos, több halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa az országban. Október végén tizennyolcan haltak meg a Holt-tenger közelében történt áradás miatt; az áldozatok között több gyerek is volt, a tragédia miatt az ország oktatási és turizmusért felelős minisztere is lemondott.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon