Aktuális

Hatalmas árvíz öntötte el a világ egyik leghíresebb látványosságát, 11 ember meghalt

A heves esőzések miatt 3500 turistát kellett kimenekíteni a jordániai Petra városának környékéről.

A szombat reggeli hírek szerint legalább tizenegy halálos áldozatuk van a legújabb jordániai áradásoknak. A heves esőzések miatt 3500 turistának kellett elhagynia az ország déli részén fekvő Petra városát – közölte a jordániai kormány szóvivője.

A CNN tudósítása szerint az áradások miatt a sivatagi autópályát is le kellett zárni a térségben. Sokan az autójukat is kénytelenek voltak hátrahagyni, mert nem tudtak továbbhajtani a sárban. A mentőakciók során eddig hatvan embert szállítottak kórházba, a nehezen megközelíthető helyeken drónokkal kutatnak túlélők után.

Rövid időn belül ez a második súlyos, több halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa az országban. Október végén tizennyolcan haltak meg a Holt-tenger közelében történt áradás miatt; az áldozatok között több gyerek is volt, a tragédia miatt az ország oktatási és turizmusért felelős minisztere is lemondott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top