Aktuális

Veronai tragédia: bocsánatot kért a 17 halálos áldozatot követelő balesetet túlélő sofőr

V. János szűkszavú levélben fejezte ki részvétét a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának.

Levelet írt a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának az egyik sofőr, aki a 2017 januárjában Verona közelében kigyulladt buszt vezette. A tragikus balesetben tizenegy gyerek és hat felnőtt – köztük az egyik autóbusz-vezető – vesztette életét.

Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé” – írta V. János a Bors által közölt levélben, hozzátéve, csak hónapokkal a baleset után tudta meg, mi történt.

Az igazgató elküldte a levelet az érintett szülőknek. „Elképesztő, hogy azért küldte oda a levelet, mert a gimnázium volt a megrendelő, és az ő diákjai ültek a buszon ahelyett, hogy elénk állna és elmondaná, mi történt a baleset idején. Igaz, az elmúlt közel két évben ez volt a legnagyobb gesztus, amit tett az elhunytak felé” – mondta a lapnak Szendrei Endre, aki az unokahúgát vesztette el a balesetben.

A szülők korábban azt nyilatkozták, fájlalják, hogy a sofőr nem áll a nyilvánosság elé, mert szeretnének hiteles információkat kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené őket abban, hogy feldolgozzák a tragédiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top