nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Szomjan halt egy család az ausztráliai forróságban

Szomjan halt egy család az ausztráliai forróságban

Valószínűleg lerobbant az autójuk, és gyalog indultak tovább az isten háta mögötti vidéken. Egy 3 és egy 12 éves gyerek is meghalt.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Vélhetően szomjan halt egy fiatal család Ausztrália távoli vidékén: a 19 éves szülők és 3 éves gyerekük autója valószínűleg lerobbant, a család pedig a hőség áldozatául esett.

A rendőrség csütörtöki közlése szerint Willowra település közelében találták meg a holttesteket. A lerobbant autó négy kilométerrel távolabb állt.

A település Alice Springstől 300 kilométerre északra található, ez az egyetlen nagyobb város az ausztráliai úgynevezett outbackben.  Így nevezik a kontinens mintegy 85 százalékát uraló, isten háta mögötti, kietlen, lakatlan vidéket. A régióban nappal 40 Celsius-fok fölé is emelkedik a hőmérséklet.

A hatóságok feltételezése szerint a család a defekt után úgy dönthetett, gyalog indul el segítségért. A családot utoljára pénteken látták, akkor Melbourne irányába tartottak, amely több mint 2500 kilométerre fekszik Willowrától.

Ausztrália nagy részét kietlen vidék uralja, ahol kibírhatatlan a hőség. Képünk illusztráció

A hatóságok nagy erőkkel kerestek egy 12 éves fiút is, aki valószínűleg szintén az autóban utazott. Végül megtalálták a holttestét, 120 méterre a családtól. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a keresett fiúról van szó.

Megosztás Facebookon