nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Leépítés a közszférában: volt, aki a temetőben tudta meg, hogy kirúgták

Leépítés a közszférában: volt, aki a temetőben tudta meg, hogy kirúgták

Állítólag van olyan minisztériumi ügyosztály, ahol olyan kevés ember maradt, ami már a napi működést is veszélyezteti.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

A magyar közigazgatásban végbement leépítési hullámról már többször is beszámoltunk az NLCafén: legutóbb arról írtunk, hogy sok alkalmazottat legkevésbé sem szerencsés körülmények között bocsátottak el. Az Emmi egyik dolgozójával például az ügyfélkapun keresztül közölték, hogy megszűnt a munkaviszonya, a KSH-nál pedig több vidéki munkatársat is Budapestre rendeltek, hogy ott közöljék velük, el vannak bocsátva.

A hvg.hu most egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy közszolga a temetőben tudta meg, hogy kirúgták, a halottak napi temetőlátogatás közben értesítették ugyanis a döntésről.

A központi közigazgatásban 12 ezer ember dolgozik, és a tényleges munkavállalók 8-10 százalékát bocsátják el. A háttérintézmények 24 ezer főt foglalkoztatnak, 8 százalékukat érinti az intézkedés. A hírportál szerint van olyan minisztériumi ügyosztály, ahol olyan kevés ember maradt, hogy az már a napi működést is veszélyezteti.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon