Aktuális

Leépítés a közszférában: volt, aki a temetőben tudta meg, hogy kirúgták

Állítólag van olyan minisztériumi ügyosztály, ahol olyan kevés ember maradt, ami már a napi működést is veszélyezteti.

A magyar közigazgatásban végbement leépítési hullámról már többször is beszámoltunk az NLCafén: legutóbb arról írtunk, hogy sok alkalmazottat legkevésbé sem szerencsés körülmények között bocsátottak el. Az Emmi egyik dolgozójával például az ügyfélkapun keresztül közölték, hogy megszűnt a munkaviszonya, a KSH-nál pedig több vidéki munkatársat is Budapestre rendeltek, hogy ott közöljék velük, el vannak bocsátva.

A hvg.hu most egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy közszolga a temetőben tudta meg, hogy kirúgták, a halottak napi temetőlátogatás közben értesítették ugyanis a döntésről.

A központi közigazgatásban 12 ezer ember dolgozik, és a tényleges munkavállalók 8-10 százalékát bocsátják el. A háttérintézmények 24 ezer főt foglalkoztatnak, 8 százalékukat érinti az intézkedés. A hírportál szerint van olyan minisztériumi ügyosztály, ahol olyan kevés ember maradt, hogy az már a napi működést is veszélyezteti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top