nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Te látsz valami furcsát ezen a képen?

Te látsz valami furcsát ezen a képen?

A brit rendőrök osztották meg az alábbi képet, amelyen látszólag csak egy nő takarít az otthonában.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Egyszerű, de elgondolkodtató fényképet közölt Facebook-oldalán a brit rendőrség. A képen egy nő látható az ablakon keresztül, amint éppen az ablakot pucolja. Teljesen hétköznapi látvány, gondolhatnánk. A kép mellé azonban azt írták a rendőrök:

Feltűnt Önnek valaki, aki mindig otthon van, és folyton csak takarít? Aki sohasem hagyja el egyedül a házat? Lehet, hogy házi kényszerszolgaságról van szó! Sok áldozat azt sem tudja, hogy kizsákmányolják – nekik az Ön hangjára van szükségük.

Avon and Somerset Constabulary/Facebook

A házi kényszerszolgaság a modern kori rabszolgaság egyik formája. Ilyenkor az áldozat látszólag háztartási alkalmazott, valójában azonban kényszer alatt áll, embertelen körülmények között dolgozik, korlátozzák a szabadságát. Az áldozatok nagyon gyakran olyan bevándorlók, akiknek kihasználják kiszolgáltatott helyzetét.

A brit rendőrség szerint az elmúlt két évben ijesztő módon megugrottak a modern kori rabszolgasággal kapcsolatos bejelentések, ezért tartották fontosnak, hogy felhívják az emberek figyelmét a jelenségre.

(The Sun)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon