Aktuális

Te látsz valami furcsát ezen a képen?

A brit rendőrök osztották meg az alábbi képet, amelyen látszólag csak egy nő takarít az otthonában.

Egyszerű, de elgondolkodtató fényképet közölt Facebook-oldalán a brit rendőrség. A képen egy nő látható az ablakon keresztül, amint éppen az ablakot pucolja. Teljesen hétköznapi látvány, gondolhatnánk. A kép mellé azonban azt írták a rendőrök:

Feltűnt Önnek valaki, aki mindig otthon van, és folyton csak takarít? Aki sohasem hagyja el egyedül a házat? Lehet, hogy házi kényszerszolgaságról van szó! Sok áldozat azt sem tudja, hogy kizsákmányolják – nekik az Ön hangjára van szükségük.

Avon and Somerset Constabulary/Facebook

A házi kényszerszolgaság a modern kori rabszolgaság egyik formája. Ilyenkor az áldozat látszólag háztartási alkalmazott, valójában azonban kényszer alatt áll, embertelen körülmények között dolgozik, korlátozzák a szabadságát. Az áldozatok nagyon gyakran olyan bevándorlók, akiknek kihasználják kiszolgáltatott helyzetét.

A brit rendőrség szerint az elmúlt két évben ijesztő módon megugrottak a modern kori rabszolgasággal kapcsolatos bejelentések, ezért tartották fontosnak, hogy felhívják az emberek figyelmét a jelenségre.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top