Aktuális

Veronai busztragédia: új jogosítványt kapott a sofőr

V. János nem jelent meg a tárgyaláson Veronában, de azt állítja, nem ült a volánnál, nem tehet a balesetről.

Veronában zajlik a tavalyi 17 áldozatot követelő busztragédia pere, a sofőr, V. János azonban nem ment el a tárgyalásra. A Bors megkereste a békéscsabai férfit, felelősnek tartja-e magát a szerencsétlenségben.

A sofőr új helyre költözött, amikor becsöngettek hozzá, az élettársa nyitott ajtót. De sem ő, sem V. János nem akart válaszolni a kérdésekre. Állítólag a nő elszántan védi a párját, annak ellenére, hogy egy középiskolában tanít, és buszos osztálykirándulásokat is szervez.

A sofőr a balesethez kiérkező mentőknek azt mondta, ő vezette a buszt, később a rendőröknek már tagadta ezt. V. János törzshelyén is azt mondta egy helybéli, hogy a sofőr állítja: nem ült a volánnál, nem tehet semmiről.

Az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt utolsó sérültjét hozzák a budapesti Honvédkórházba a Liszt Ferenc repülőtérről 2017. február 24-én. Mellette Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója (fehér köpenyben) (MTI Fotó: Kovács Attila)

V. János a baleset után súlyos agyödémát kapott, sokáig Olaszországban, majd a Honvédkórházban ápolták. A Bors úgy tudja, arra számít, hogy egészségi állapota miatt úgysem lesz büntethető, de az is lehet, hogy a tárgyalás végére már nem fog élni.

A sofőr egyébként felépülése után új jogosítványt készíttetett magának Magyarországon, miután az olasz hatóságok lefoglalták a roncsok között talált iratait. Sokáig nem kapcsoltak a hazai hivatalok, hogy az eljárás miatt be kellene vonni a vezetői engedélyét, nemrégiben azonban visszakérték tőle a jogosítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top