Aktuális

Sokkal több a bringás baleset Budapesten, mint tavaly

A XIII. kerületben különösen sok súlyos baleset történt az idén.

Idén huszonhárom százalékkal nőtt a súlyos kerékpáros balesetek száma Budapesten – írja az Index. A lap összesítése szerint míg a tavalyi év első felében „csak” 275 ember törte össze magát biciklivel, az idén 309. Halálos baleset tavaly és idén is egy volt.

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

A KSH adatai szerint a baleseteket nagyjából azonos arányban okozzák a kerékpárosok és az autósok: a tavalyi és idei fél év összesített adatai alapján 781 balesetből 384-ben a bringás, 309-ben pedig az autóvezető volt a hibás.

A statisztikák szerint a legtöbb kerékpáros baleset a XIII. kerületben történt, de Zugló, Óbuda és a XI. kerület is veszélyes terepnek számít. A lap egy térképet is közölt, amelyen jól látható, hogy a balesetek többsége viszonylag kis területekre – mint a Jászai Mari tér környéke, a Kiskörút és a Bajcsy-Zsilinszky út, a Kolosy tér vagy a budai rakpart – koncentrálódott, igaz, ezeknek a helyszíneknek a többsége a legforgalmasabb kerékpárutak közelében van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top