Aktuális

Súlyos balesetet szenvedett egy magyar hegymászónő a Magas-Tátrában

Csaknem 12 órán keresztül tartott a mentés a rossz időjárási körülmények miatt.

A Hegyimentő Szolgálat segített egy magyar hegymászón, aki vasárnap balesetet szenvedett a Magas-Tátrában. A hírek szerint az 52 éves nő a Litvor-csúcs hegygerincéről nagyjából 10 métert zuhant a Kacsa-völgybe – írja a Paraméter.

A hegyimentők közleménye szerint a súlyos fej- és végtagsérüléseket szenvedett hegymászó kimentésére helikopterrel érkeztek, de az erős szél miatt nem tudták megközelíteni a helyszínt. Végül a hegygerincen szálltak le, a hegyimentők innen ereszkedtek alá a völgybe, ahol elsősegélyben részesítették a sérültet, majd a hegygerincre vitték, a rossz időjárási körülmények miatt azonban nem tudták elszállítani. Végül hegymászó kötelek segítségével, a sötétben kellett leereszteniük a nőt a 300 méteres mélységbe.

A magyar nőt a kocsival is megközelíthető Sziléziai házhoz vitték, ahonnan válságos állapotban szállították kórházba a gyorsmentők. A mentőakcióban 15 professzionális és 5 önkéntes hegyi mentő vett részt. A mentés dél körül kezdődött, és este 11 óra körül ért véget.

Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top