Aktuális

Kisgyerekes családapa akarta megerőszakolni a futónőt

A környéken úgy tudják, szerető családban él a férfi, aki meg akarta erőszakolni Makai Viktória futót október közepén.

A támadás helyszínétől negyedórányira áll a 37 éves H. István és családja háza. A férfi testvérével, élettársával és másfél éves kislányával él itt. A szomszédai olyan embernek írták le őt a Bors cikkében, aki soha senkinek nem akart semmi rosszat, és nem értik, miért támadta meg a futónőt. Mikor a rendőrök kiszálltak a házhoz, a szomszédok először azt hitték, a két testvér között alakult ki konfliktus.

Fotó: Facebook/Makai Viktória

H. Istvánt két hete tartják előzetes letartóztatásban. Szexuális erőszakkal gyanúsítják, akár nyolc év börtönbüntetést is kaphat azért, amiért október 15-én hajnalban, részegen megtámadta a környéken futó Makai Viktóriát, többször megütötte, a földre lökte, és a nadrágját letépve meg akarta erőszakolni. A nemi erőszak nem valósult meg, mert a sportoló kiabálására megérkezett Makai férje.

Az ultrafutónő a Facebookon nyilvánosan vállalta, hogy mi történt vele, és kampányt is indított a szexuális erőszak áldozatainak védelmében.

Makai Viktória kampánya a szexuális erőszak áldozatainak védelmében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top