nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Online vagyok – kényelem vagy divat?

Online vagyok – kényelem vagy divat?

Ahogyan a legtöbb komoly témát, az online jelenlétet is számtalan oldalról megközelíthetjük.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Sokan vagyunk tisztában azzal, hogy a hétköznapjainkat nem lehet már elképzelni az internet száguldó világa nélkül. Míg a legifjabb generációk szinte mobillal a kezükben születnek, az idősebbeknek is hozzátartoznak a mindennapjaikhoz a digitális szerkezetek. Vannak, akik ellenzik ezt a fajta függést, míg mások használják az online tér adta lehetőségeket és előnyöket.

A legnehezebb persze az, hogy megtaláljuk az arany középutat. Amikor a tömegközlekedésen utazva azt látjuk, hogy az emberek 90 százaléka a telefonját nyomkodja, valószínűleg ítélkezve azon gondolkodunk, hogy hová tart ez a világ, ám ha a saját kényelmünk vagy éppen késésünk azt diktálja, hogy gyorsan, online intézkedjünk, minden előítélet nélkül azonnal használjuk az internetet. Ez természetesen így van rendjén, hiszen a digitális kor egyik legjobb hozadéka, hogy a neten keresztül intézkedhetünk. Korosztályonként változik, ki mennyire ássa bele magát a lehetőségekbe, ám ahogyan folyamatosan nőnek fel az online életre legnyitottabb generációk, egyre természetesebbé válik az is, hogy az élet részeként a virtuális térben kalandozzunk.

Az online élet egyik legszembetűnőbb vívmánya, hogy másodpercek alatt el tudjuk érni azt, akit szeretnénk – feltéve persze, hogy az illető is kapcsolódik a világhálóhoz. Ez mindenkinek természetes már, aki okostelefonnal a zsebében éli az életét.  Az idősebb generációk számára a mobiltelefon is óriási lépést jelentett a vonalas változatokhoz képest, ám az, hogy egy gombnyomásra virtuálisan is előttünk teremhet bárki a világ túlvégéről, még nagyobb csoda. Ha ezt nézzük, el kell ismernünk, hogy az online lét nemcsak divat, nemcsak kényelmi luxus, hanem egy nagyon fontos összetevője a rohanó hétköznapoknak. Embereket köt össze, családokat tart egyben olyan módon, ahogyan eddig semmi, sohasem.

netezés telefon

Persze nem csak érzelmi jutalma van az online élettérnek. Számtalan praktikus hozadékát használhatjuk ki, ha ismerjük a lehetőségeinket. Bár kézenfekvő sokunk számára, és fel sem tűnik, mennyi mindent intézhetünk általa, az e-mail az egyik legfontosabb online kommunikációs eszközünk. Bár mindannyian valószínűleg jó néhány spammal nézzünk szembe naponta, elenyésző ez annak tükrében, hogy a hivatalos ügyeinktől kezdve a baráti levelezésen át az iskolai, óvodai dolgok intézéséig, a vásárlások, rendelések szervezéséig szinte mindent megoldhatunk az elektronikus levelezés által.

Azoknak, akik ellenzik a virtuális életet, érdemes átgondolni, mennyi időt és energiát spórolunk általa. Arról nem is beszélve, hogy sokszor bele sem gondolunk, hogy szinte minden rendszer, amit a hétköznapi életben használunk, legyen szó bolti vásárlásról vagy orvoslátogatásról, mind-mind interneten segítségével működnek. Ahogyan ez a cikk is.

Kapcsolódó

Nem érzik a gyerekek az online világ veszélyeit

A technológia segít, hogy a kamaszokat is érdekelje a tanulás

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon