Aktuális

Két év alatt 48 embert rúgtak ki a Google-től szexuális zaklatás miatt

Az elbocsátott munkavállalók közül tizenhárman felső vezetők voltak a cégnél, távozásukkor állítólag semmilyen ilyenkor szokásos juttatást nem kaptak.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója csütörtökön e-mailben értesítette a munkatársait arról, hogy a vállalattól az elmúlt két évben negyvennyolc embert, köztük tizenhárom felső vezetőt bocsátottak el szexuális zaklatás miatt – írja a BBC híre alapján az Index. Pichai hangsúlyozta: az érintett menedzserek egyike sem kapta meg az ilyenkor szokásos juttatásokat.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A levél azután született, miután a New York Times azt írta, hogy Andy Rubin, a Google alá tartozó Android mobilszoftver atyja kilencvenmillió dolláros végkielégítéssel távozott a cégtől, miután szexuális zaklatási botrányba keveredett az egyik beosztottjával. A New York Times szerint Rubint „hősnek kijáró módon” búcsúztatták a cégnél – szóvivője cáfolta az újság állításait.

A Google vezérigazgatója levelében hangsúlyozta, komolyan veszik, hogy biztonságos munkakörnyezetet biztosítsanak az alkalmazottaik számára. „Biztosítjuk önöket, hogy minden egyes szexuális zaklatáshoz kapcsolódó panaszt és nem megfelelő viselkedést kivizsgálunk, és megtesszük a szükséges intézkedéseket” – írta Pichai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top