Aktuális

Már az ügyészségen van a Dózsa György úti gázoló ügye

Innen pedig csak egy lépés a vádemelés.

A rendőrség lezárta a a Dózsa György úti gázolás körüli nyomozást, és továbbította az ügyet az ügyészségre – tudta meg testvérlapunk, a 24.hu.

A hírt a BRFK kommunikációs osztálya is megerősítette. Az ügyészség előreláthatólag a jövő héten kezdi meg a rendőrségtől kapott iratok tanulmányozását, innen pedig már csak egy lépés a vádemelés.

A baleset csaknem másfél évvel ezelőtt, 2017 májusában történt, amikor is M. Richárd 135-140 km/órás sebességgel belehajtott egy szabálytalanul elé kanyarodó autóba, amely egy buszmegállóba csapódott. A balesetben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek.

Hamarosan kiderült, hogy a baleset előtt M. Richárd kábítószert fogyasztott, de a szakértők szerint ez a vezetési képességére nem volt hatással. Az ügyészség többször is kezdeményezte a férfi letartóztatását, de nem jártak sikerrel. Először nyomkövető nélküli, majd nyomkövetővel ellátott házi őrizetet rendeltek el nála, majd amikor ezt megszegte, megpróbálták lecsukni. A bíróság végül 7,5 millió forintos óvadék ellenében enyhébb bűnügyi felügyeletet rendelt el a halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmény miatt indult ügyben – emlékeztet a hírportál.

Fotó: Mohai Balázs, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top