Aktuális

Ezt a férfit vették őrizetbe a levélbombák miatt – fotó

Az elmúlt napokban több levélbombát kapott Donald Trump több bírálója is.

Őrizetbe vettek egy embert a szövetségi hatóságok pénteken az amerikai demokrata párti politikusoknak, illetve a Donald Trump elnököt bírálóknak küldött csőbombák ügyében – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium. A gyanúsítottat Miami térségében állították elő.

A Floridában őrizetbe vett férfi a fő gyanúsított. Az 56 éves Cesar Sayoc büntetett előéletű. A New York-i születésű férfit 2002 augusztusában Floridában elítélték, miután pokolgéppel fenyegette meg az egyik floridai szolgáltatócég képviselőjét – közölte Ronald Lowy ügyvéd, aki az ügyben a férfit képviselte. Korábban, az 1990-es években lopásban és orgazdaságban találták bűnösnek.

HO / BROWARD COUNTY SHERIIF’S OFFICE / AFP) / == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: “AFP PHOTO / BROWARD COUNTY SHERIFF’S OFFICE” / NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Donald Trump pénteken a Fehér Házban megerősítette, hogy őrizetben van a csőbombaügy egyik gyanúsítottja, és közölte, hogy a „törvény teljes szigorával” fogják felelősségre vonni.

Soha nem engedhetjük meg, hogy a politikai erőszak gyökeret verjen Amerikában” – jelentette ki az elnök. Trump hitványnak nevezte ezeket a terrorcselekményeket, és kijelentette, hogy az amerikaiaknak össze kell fogniuk. Az elnök dicsérte a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI)  az ügyben végzett „hihetetlen munkáját”.

A nyomozás Florida déli részére és az ottani postahivatalokra összpontosul. Eddig senki sem vállalta magára a tucatnyi levélbomba küldését, amit a hatóságok terrorizmusnak minősítettek.

A küldeményeket nem egészen két héttel a november 6-án esedékes félidős kongresszusi választások előtt adták postára, amelyek során megváltozhatnak a hatalmi erőviszonyok Washingtonban. A CNN közben pénteken jelentette, hogy újabb csőbomba ügyében nyomoznak a kaliforniai sacramentói hatóságok, amelynek címzettje a Trump elnököt bíráló Kamala Harris demokrata párti szenátor.

Az elmúlt napokban tucatnyi csőbombát találtak az Egyesült Államok több államában és Washingtonban. A bombák címezettjei között volt Barack Obama volt demokrata párti elnök, külügyminisztere, Hillary Clinton, a CNN, Maxine Waters kaliforniai republikánus politikus, valamint Robert de Niro színész és Soros György milliárdos, valamennyien Donald Trump amerikai elnök heves bírálói. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top