Aktuális

Felesége a szülés után meghalt, egy ország segített az őrbottyáni apukának

A világon évente 76 ezer anya és 500 ezer gyermek hal meg a terhességi toxémia miatt.

Az aprócska Hanka szeptember 24-én született, a családja legnagyobb örömére teljesen egészségesen. Csakhogy ezt a hatalmas örömöt alig egy nappal később máris egy borzasztó tragédia árnyékolta be: a kislány édesanyja ugyanis terhességi toxémiát kapott, és a szülés másnapján meghalt.

Az őrbottyáni család, de főleg Hanka édesapja, István nem maradt sokáig segítség nélkül. A TündérPakk Alapítvány, és rajtuk keresztül egy egész ország sietett a segítségükre. „Általában rászoruló és mély szegénységben élő családokon segítünk, de a képeket látva és a kétségbeejtő helyzetet felismerve, kérés nélkül is felkaroltuk az apát és kislányát” – mondta a Blikknek az alapítvány egyik alapítója, Szomolányi Tímea.

Mint kiderült, a TündérPakk Alapítvány alig egy hét alatt több mint 2 millió forintot gyűjtött az édesapának, nem beszélve a rengeteg tárgyi adományról: „Popsitörlőt, pelenkát, tápszert kaptak rajtunk keresztül. Nagy meglepetésünkre sokan levelet is küldtek, amelyben sok erőt kívánnak Istvánéknak, s jó egészséget a kicsinek.

A magára maradt édesapa a Facebook-oldalán üzent az őket támogatóknak. Azt írta, jó érzés tudni, hogy ha valaki segítségre szorul, igenis össze tud fogni akár egy egész ország is. „Köszönjük még egyszer mindenkinek, hogy vagytok, voltatok, lesztek” – írta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top