nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Kiálltak a lakók a hajléktalan mellett, akit elvittek a rendőrök – videó

Kiálltak a lakók a hajléktalan mellett, akit elvittek a rendőrök – videó

Most a Móricz Zsigmond körtérről vittek el egy férfit, mert az utcán élt. Videó készült a rendőri intézkedésről és a lakók felháborodásáról.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Mióta hétfőtől büntethető a hajléktalanság, több embert őrizetbe vettek, mert az utcán éltek. Péntek délután a Móricz Zsigmond körtérről is elvittek egy hajléktalan férfit a rendőrök.

A Mérce számolt be róla, hogy Zoltánt az új rendelet értelmében hétfőn egyszer, pénteken pedig kétszer szólították fel, hogy hagyja el a területet. Nyáron egyébként egyszer már 25 ezer forintra büntették, de nem tudta kifizetni.

Zoltán a rendőrök gyűrűjében (Forrás: Facebook/Mérce)

A rendőri intézkedés közben több lakó és járókelő a férfi védelmére kelt. Egyikőjük azt állította, hogy a háztól számított egy méter még magánterület, ezért nem állíthatják elő a férfit közterületen való életvitelszerű tartózkodásért.

A nagyjából 20 perces intézkedés után végül holmijaival együtt elvitték a rendőrök a láthatóan rossz fizikai és egészségi állapotban lévő Zoltánt. Az intézkedésről élőben közvetített a Mérce, a videó visszanézhető:

Zoltán elmondása szerint 27 évig dolgozott, ám a kormányhivatal hajléktalanok munkához segítéséért felelős osztálya nem tudott neki munkát vagy segélyt adni. A szállókon nincs hely, vagy rosszak a körülmények, ezért az utcán maradt.

A hajléktalan férfival több lakó is jó kapcsolatot ápol, azt mondják, soha nem volt probléma vele. Nem úgy a bulizó fiatalokkal, akik miatt mocskos az utca, és tele van üvegszilánkkal.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon