nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Felmond a Farkasréti Általános Iskola igazgatója, döntését segélykiáltásnak szánja

Felmond a Farkasréti Általános Iskola igazgatója, döntését segélykiáltásnak szánja

Kilencoldalas levélben részletezi, miért teljes csőd szerinte a jelenlegi oktatási rendszer.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Felmond a Farkasréti Általános Iskola igazgatója. Fazekas László szerdán kilencoldalas levélben részletezte ennek okait. Felmondásában a rendszer teljes csődjére, a pedagógusok reménytelen helyzetére és a diákokra nehezedő terhekre hivatkozik. Levelét, amelyet a Dél-Budai Tankerületi Központ Intézményi Tanácsán kívül az iskola diákjainak és a szülőknek is elküldött, segélykiáltásnak szánja – írja a 444.hu.

Fazekas a lemondásához jeligét is választott, mellyel Babits Mihályt idézi:

mert vétkesek közt cinkos, aki néma.

Az igazgató a levélben azt írja: sokáig gondolkodott rajta, miért működésképtelen az oktatási rendszer, és arra jutott, hogy oktatásirányítási rendszerhibáról van szó, amit helyi szinten csak csökkenteni lehet. Fazekas szerint a legfőbb problémák közé tartozik, hogy 2013 óta az állami fenntartású iskolák teljesen elveszítették önállóságukat, ez a helyzet pedig a Klik átszervezése után sem javult; a tankerületi központok számára nem biztosítottak a megfelelő források; helyi szinten sem tudott megvalósulni az együttműködés az iskolai vezetés, a Dél-Budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzata és gazdasági társaságai között; a pedagógusok munkaterhelése pedig lehetetlenné teszi az eredményes munkát.

Fazekas azt is leírja, magára hagyottnak érzi magát a jelenlegi helyzetben, leveleire sokszor választ sem kap. Összességében pedig a fentiek miatt nem tudja olyan szinten végezni a munkáját, ahogyan azt a saját magával szemben megfogalmazott elvárások szerint akarná.

Levelét egy József Attila-idézettel zárta:

S rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés.

Képünk illusztráció (Vajda János, MTI)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon