Aktuális

Könyörögtek a bírónak a szülők, hogy sittelje le 14 éves gyereküket

A kamaszfiú minden áron pénzt akart szerezni kábítószerre. A szülők az elzárást látták az egyetlen megoldásnak.

A meg nem nevezett 14 éves angol fiút az utóbbi hetekben többször is letartóztatták a rendőrök, de kora miatt minden esetben szinte azonnal elengedték. Miután a fiú felmászott a házuk tetejére, és törmeléket dobált egy autóra, a szülei levelet írtak a fiút már ismerő bírónak.

Azt írták, semmilyen megoldást nem látnak arra, hogyan téríthetnék jobb belátásra drogfüggő fiukat, aki minden eszközt megragadva, törvénytelenül próbál pénzt szerezni kábítószerre, rablás miatt többször is előállították. Ha a bíró nem akarja a jövőben még többet látni a fiút, itt az ideje egy időre elzárni őt, hogy ráébredjen, a tettei következményekkel járnak. A bíró egyetértett, és hat hónapos elzárásra ítélte a fiút.

A kép illusztráció a Trainspotting című filmből. Forrás: Budapest Film

Természetesen nagyon szeretjük a fiunkat, de eljutottunk arra a pontra, amikor egyszerűen nem tudtunk mit csinálni vele. Semmi nem működött, a rendőrség által rá mért büntetés hatására sem változtatott semmin” – mondta az apa a Mirrornak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top