Aktuális

Botrány: náci karlendítéssel „viccelődött” egy csapat tinilány Auschwitzban

A rettegett lengyelországi haláltáborban több mint 1,1 millió embert öltek meg a második világháború alatt.

Botrányos fotó kering az interneten: az auschwitzi haláltáborban készült képen három tinédzser lány látható náci karlendítésre emelt kézzel. A lengyel sajtó szerint a lányok az Instagramon is megosztották a képet, de aztán gyorsan törölték is onnan.

Fotó: Central European News

A The Sun azt írja, hogy a fotóról az Auschwitz-Birkenau Emlékmúzeum illetékesei is tudomást szereztek, akik az illetékes államügyészhez fordultak az ügyben. A fényképet a Racist and Xenophobic Behaviour Monitoring Centre nevű antirasszista szervezet is megosztotta a Facebookon. „A lányok »csínytevése« is bizonyítja, milyen nagy szükség lenne arra, hogy a holokauszt és a totalitárius rezsimek borzalmaival az iskolai oktatás keretében is foglalkozzanak, különösen most, hogy egyre erősödik az antiszemitizmus Lengyelországban” – írták.

A híradások szerint a hatóságok nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy azonosítsák a képen szereplő lányokat. Nem ez volt az első eset, amikor az auschwitzi emlékhely látogatói durva kegyeletsértésre ragadtatták magukat. 2017-ben svéd tinédzsereket videóztak le, akik hasonlóan megengedhetetlen módon viselkedtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top