Aktuális

Airbnb-rémálom: békésen aludtak, amikor a házigazda beugrott a csukott ablakon

A tulaj „takarítási díjat” követelt rajtuk, amikor rájuk támadt. A rémült pár kénytelen volt elbarikádozni magát a konyhában.

Rémálommá vált egy fiatal pár vakációja Los Angelesben – írja a Mail Online. A 29 éves Jaleesa Jackson és a 28 éves Chiedozie Uwandu – mindketten bostoni aneszteziológus rezidensek – az Airbnb-n keresztül bérelt lakást a kaliforniai nagyvárosban. Eleinte minden rendben lévőnek tűnt, a házigazda, egy bizonyos JJ még egy kedves üzenetet és egy üveg behűtött bort is hagyott nekik a kis vendégházban.

A bizarr események már első éjszaka elkezdődtek. Jackson hajnalban arra ébredt, hogy valaki dörömböl az ajtajukon, és azt üvölti, „Kevin, tudom, hogy ott vagy!” A fiatal nő kinyitotta az ajtót, és elküldte a dörömbölőt, aztán felhívta JJ-t, hogy elmondja neki, mi történt. „Ja igen, az én voltam – mondta neki a férfi. – Elnézést a félreértésért. Túl rövid az élet, hogy elmagyarázzam, mi történt. Érezzétek jól magatokat LA-ben.”

Fotó: Unsplash

Másnap reggel aztán még különösebb dolog történt, arra ébredtek, hogy JJ a csukott ablakon keresztül beugrik a hálószobájukba, és nagy hangon „takarítási díjat” követel tőlük. Uwandu azonnal kipattant az ágyból, és leterítette a férfit, mert azt hitte, betörővel van dolga. Csak akkor jött rá, hogy a tulaj támadt rájuk, amikor a férfi kitépte magát a szorításából, és kereket oldott.

Miután kihívták a rendőrséget, egy késsel felfegyverkezve elbarikádozták magukat a konyhában. JJ-t rövid idő alatt elfogták és bilincsbe verve elvezették a rendőrök. Később azt mondták a fiataloknak, hogy a férfi azt állította, az Airbnb utasította, hogy díjtartozás miatt tegye ki őket a lakásból.

Az Airbnb munkatársa megígérte nekik, hogy visszatéríti a bérleti díjat, de az összeg azóta sem érkezett meg a számlájukra. Végül egy közeli hotelben vettek ki szobát, és 5000 dolláros kártérítést kértek a cégtől. Az online szállásközvetítő oldal közleményében azt írta, együttműködnek a károsultakkal, és kivizsgálják az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top