Aktuális

Egymilliót tett félre a temetésére, mégsem nyugodhat az újbudai férfi

Mivel nem voltak örökösei, a pénz a lakásával és minden vagyonával együtt az államhoz kerül.

Az RTL Híradó hétfőn számolt be róla, hogy augusztus óta nem kapta meg a végtisztességet egy daganatos betegségben elhunyt újbudai férfi – pedig egymillió forintot hagyott hátra a saját temetésére.

Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

A mozigépészként dolgozó férfi egyedül élt, nem voltak rokonai sem. Csak a barátaival tartotta a kapcsolatot, őket adta meg kapcsolattartónak az orvosánál is. Az orvos augusztusban értesítette egyiküket, hogy a férfi nem jelent meg egy vizsgálaton. A barátja erre a rendőrök és a tűzoltók segítségével behatolt a lakásba, ahol megtalálták a napokkal korábban elhunyt férfi holttestét.

„A televízió alá tett egy borítékban egymillió forintot” – mondta el egyik barátja a Híradónak. A barátok ebből a pénzből szerették volna elintézni a temetést, de az összeg időközben a rendőrségtől az önkormányzathoz került, ahol kiderült, hogy mivel örökös nélkül halt meg, a pénz a férfi lakásával és összes ingóságával együtt az államé lesz.

Barátja azt mondta, az önkormányzatnál megígérték neki, hogy három-négy héten belül elhamvasztják és eltemetik a holttestet, de erre azóta, közel két hónap elteltével sem került sor. Szerinte ez méltatlan, szeretnék, hogy a barátjukat tisztességesen eltemessék.

A Híradó az ügyben a XI. kerületi önkormányzatot is megkereste, akik azt írták, csak egy hete kaptak meg a halottvizsgálati bizonyítványt, amelynek alapján hétfőn kiállították a halotti anyakönyvi kivonatot, így a köztemetési eljárás „ma indítható meg”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top