Aktuális

A Tűzoltó utcai Gyerekklinika szakorvosjelöltje mentette meg egy futó életét a Spar Maratonon

Dr. Szarvas Gábor újraélesztette a beteget, megvárta, amíg kiérkezik a mentőautó, aztán szintidőn beül lefutotta a távot.

A II. számú Gyermekklinika egyik szakorvosjelöltje mentette meg egy futó életét vasárnap a 33. a Spar Maratonon – írja dr. Szabó András főigazgatója az intézmény docensére hivatkozva a Facebookon.

Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

A klinikáról többen is részt vettek a maratonon. A 11. kilométernél a pesti rakparton egy ember összeesett, leállt a légzése és a keringése. Mire a docens odaért, dr. Szarvas Gábor már megkezdte a beteg újraélesztését, majd kivárta a 22 percet, amíg egy olyan mentő érkezett, amely alkalmas volt a beteg további ellátására, és élve átadta a beteget az OMSZ rohamkocsijának – áll a posztban.
 
Ezután lefutotta a 42 kilométeres maraton maradékát – méghozzá a szintidőn belül! „Úgy gondolom, ez egy olyan emberséges dolog volt, ami méltó egy Semmelweis egyetemi dolgozó részéről!” – dicsérte munkatársát a főigazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top