nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Megerőszakoltak és megöltek egy újságírót Bulgáriában

Megerőszakoltak és megöltek egy újságírót Bulgáriában

A 30 éves Viktoria Marinova holttestét a ruszei kikötőben találták meg.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A bolgár tévés újságírót, a 30 éves Viktoria Marinovát szombaton éjjel ölhették meg. Az első információk szerint megfulladhatott, holttestét a ruszei kikötőben találták meg – írja a napi.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A terminal3.bg bolgár portál információi szerint a fiatal újságírót, aki tagja volt az OCCRP nevű, nemzetközi, szervezett bűnözés és korrupció feltárására szakosodott oknyomozó újságírókat tömörítő szervezetnek, halála előtt meg is kínozhatták és erőszakolhatták.

újságíró gyilkosság bulgária

Kép forrása: Facebook / Viktoria Marinova

Viktoria Marinova utolsó anyaga szeptember 30-án került adásba: ebben Bíró Attilával, a román RISE-projekt vezetőjével, valamint a bolgár Bivol újságírójával, Dimitar Sztojanovval beszélt a GP-gate néven emlegetett ügyről. Együtt tárták fel azt, hogy Bulgáriában szabálytalanul használták fel az uniós pénzt a helyi építőipari cégek, a konstrukcióban tanácsadói szerződésekkel csalták el a közösségi forrásokat.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon