Aktuális

Káoszt okozott az új jegyvásárlási rendszer a HÉV-nél

Tömött sorokban tolongtak az utasok a jegyárusító automaták előtt, miközben sokan arra panaszkodtak, hogy így nem fogják elérni a csatlakozó buszokat.

A MÁV-HÉV hétfőtől új szabályokat vezetett be: mostantól már csak az állomásokon elhelyezett automatákból lehet jegyet vásárolni, az ellenőröktől már nem – írja az Index

Mivel azonban az utasok száma nem csökkent, a cég viszont nem állított üzembe új automatákat, hosszú sorok alakultak ki mindenhol.

Verseghy-Nagy Miklós szentendrei polgármester Facebook-oldalán szólította fel a MÁV-HÉV képviselőit, hogy biztosítsák a jegyvásárlás megfelelő feltételeit, amíg pedig ez nem történik meg, addig függesszék fel a bírságolást a HÉV szentendrei vonalán.

A MÁV-HÉV szeptember 1-jén vezette be a megváltozott utazási feltételeit, amelynek értelmében csak bérlettel vagy előre megváltott jeggyel lehet felszállni a szerelvényekre. Október 1-jéig azonban türelmi időszakot hirdettek, mivel pedig ez lejárt, mostantól már büntetésre számíthat az, aki úgy gondolja, hogy majd az ellenőrtől veszi meg a jegyét utazás közben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top