Aktuális

Hazahozzák a halálra gázolt magyar vándor állatait

Téves volt az az információ, miszerint egy 90-es éveiben járó férfi ütötte el Gecse Balázs Gergőt.

Éppen egy hete érte tragikus baleset Gecse Balázs Gergőt Délkelet-Franciaországban, Villard-Bonnot közelében. A magyar fiatalember haláláról most újabb részletek derültek ki – írta meg a 444. Téves volt az az információ, mely szerint egy 90 éves sofőr gázolta őt el, a fals hír forrása pedig vélhetően a helyi újság munkatársa lehetett: ő érthette úgy, hogy egy 90-es éveiben járó férfi a gázoló, de az igazság az, hogy a 90-es években született, 23 éves fiatalember ütötte el a vándort.

A tragédia után Gecse állatai karanténba kerültek, egy környékbeli gazda vállalta, hogy a törvényben előírt időt nála eltölthetik az állatok. A legfrissebb hírek szerint az áldozat családja szerdán szállíthatja Magyarországra a két magyar szürke marhát és a két kárpáti szarvasmarhát, Gecse két kutyáját pedig időközben a helyszínre érkezett vándortársa, Lóránd vette magához.

Gecse Balázs Gergő 18 éves kora óta vándorolt, ökrös szekérrel járta Európát, közben zenélt, és sokféle munkát is elvállalt. Értett a fafaragáshoz, patkoláshoz, a nemezeléshez és az állattartáshoz is. Négy szarvasmarha és két kutya volt állandó útitársa.

A baleset helyszínén ismeretlenek emlékoszlopot állítottak a magyar vándornak, francia barátai pedig azt tervezik, hogy pénzt is gyűjtenek a családjának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top