Aktuális

Ufót videóztak Kecskeméten

Fénylő, lángolni látszó jelenség haladt át a kecskeméti égbolton, felvétel is készült róla.

Lángcsóvaként húzott el egy ismeretlen tárgy a kecskeméti Szalagház fölött – a baon.hu egyik olvasója által készített videó tanúsága szerint. A portál utánajárt, mi lehet a rejtélyes jelenség.

Szűcs László, a kecskeméti Planetárium szakelőadója szerint a felvételen se nem idegen űrhajó, se nem tűzgömb, se nem meteor látható. „Alacsony napállásnál készült a felvétel, s a látszólagos lángcsóva nagy valószínűséggel egy repülőgép kondenzcsíkjában kicsapódó vízről tükörként visszaverődő napfény” – állítja a szakelőadó. Mint mondja, sok rakétakilövésnél is megfigyelték már ezt a jelenséget, ami a rakétából kiáramló üzemanyag miatt jött létre, és amiről több esetben az hitték, hogy UFO.

Szűcs László hangsúlyozta, hogy a videó minősége miatt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy repülőgépről van-e szó. Ezért valójában klasszikus UFO-észlelésnek minősül az eset, hiszen a szó az azonosítatlan repülő tárgy rövidítése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top