Aktuális

A vízilabdások kihallgatása nélkül zárulhat a nyomozás

Ha nem tartják szavahihetőnek a kislányt, el is maradhat a rendőrségi meghallgatás. A megvádolt sportolók közben személyiségi jogi perre készülnek.

Még egyik megvádolt vízilabdást sem kereste meg a rendőrség, az állítólagos feljelentésről is csak a médiából értesültek – tudta meg a Bors az érintettek ügyvédeitől.

Hegedűs László, egyikük védője úgy véli, a megkeresésre akkor kerülhet sor, amikor elkészül a kislány nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatának eredménye.

Az ügyvéd szerint ha a kislányt nem tartják szavahihetőnek, az eljárás akár véget is érhet. Ebben az esetben a rendőrök meg sem hallgatják a sportolókat.

Gatter László és Hegedűs László, a megvádolt Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán ügyvédei az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondták: személyiségi jogi pert fognak indítani azzal szemben, aki először nyilvánosságra hozta az ügyet úgy, hogy abból védenceik beazonosíthatók voltak.

Szerintük ez csak ártott az ügynek, gátolhatja az objektív felderítést, és a nyilvánosságot sem segíti a helyes következtetés levonásában.

Az ügyben egy 13 éves kislány azt állítja, két évvel ezelőtt hónapokon keresztül szexuális kapcsolatot létesített vele két ismert sportoló. A megvádolt vízilabdások tagadják a vádakat, azt mondják, egy ujjal sem nyúltak a kislányhoz.

Képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top