Aktuális

Szívszorító fotó: így élte túl a kiscica a Florence hurrikánt

A megmenekült állatkölyök a Túlélő nevet kapta. Időközben tovább emelkedett a hurrikán halálos áldozatainak száma.

Dráma fotó járja be a Twittert: egy kiscica egy férfi nyakába kapaszkodva menekül az Egyesült Államokban tomboló Florence hurrikán elől – írja a Huffington Post.

Az észak-karolinai riporter, Andrew Carter készítette a megindító felvételt Robert Simmons Jr.-ról és kismacskájáról. Amint kiposztolta a fotót az újságíró, egyből „felrobbantotta” a Twittert. Mint a bejegyzésből kiderül, az idősebb Simmons az észak-karolinai New Bern-i házában rekedt. Fia azt akarta, hogy az apja is vele együtt hagyja el az otthonukat a mentőcsókkal, az idős férfi azonban maradni akart.


Simmons szomorú volt, hogy magára kellett hagynia az apját, de meg tudta még menteni a kismacskáját, nyakába tette, és úgy vitte biztonságos helyre. A kiscica a Túlélő nevet kapta”– írta a riporter, akinek Simmons egy hosszabb interjút is adott. „Állatbarát vagyok” – mondta el a férfi, aki szomorúan vallotta be, hogy a macskamamát már nem tudta magával hozni, mert ő nem házi macska, és amikor menekülni kellett, nem tudta, merre bujkál.

Már 11 halott

Időközben már tizenegyre emelkedett a trópusi viharrá gyengült Florence hurrikán halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. A vihar 95 kilométerre a dél-karolinai Myrtle Beachnél helyezkedik el, és központi magja északra halad óránként 3,24 kilométeres sebességgel, míg a szél ereje eléri az óránkénti 72 kilométert.

Korábban Georgia, Virginia, Észak-Karolina, Dél-Karolina, Maryland államok, valamint a főváros, Washington szükségállapotot vezetett be a Florence miatt. A trópusi vihar árvizeket okozott Észak- és Dél-Karolina számos régiójában. Ez utóbbi két államban az óceánparti körzetekben elrendelték az evakuálást, ami mintegy 1,5 millió embert érintett.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top