Aktuális

Elit magániskola épül Debrecenben, a tandíj évi 5 millió is lehet

A jelentkezés 100 ezer forintba kerül majd. Cserébe mandarin nyelvet is baseballt is tanulhatnak a diákok.

Az óvodától az érettségiig tartó, teljes körű képzést ígérő magániskola épül állami finanszírozással Debrecenben – írja a 24.hu.

A Modern Városok Program keretében, festői környezetben felépülő Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) honlapja szerint az óvodakezdéstől a középiskola befejezéséig egy gyermek taníttatása 45 millió forintba fog kerülni (az óvoda évente közel 2,5, az első öt iskolai év majdnem 3-3, a következő öt alig kevesebb, mint 4-4, az utolsó kettő pedig csaknem 5-5 millió forintért vehető igénybe), az étkezés ezenfelül napi 1500 forint, és a jelentkezésért is 100 ezer forintos díjat számolnak fel, amit akkor sem térítenek meg, ha a felvételi sikertelen.

A kép forrása: https://isd.debrecen.hu/

Az elit magániskolában különleges tantárgyakat, például mandarin nyelvet, robotikát és baseballt is tanulhatnak majd a diákok. A Forbes arról is beszámolt, hogy a látványtervek alapján az iskola Debrecen-Pallag településrészen, a Nagyerdő és egy Natura2000-es terület mellett épül fel, és ligetes belső udvarával, sportpályáival (köztük a föld felett „lebegő” kosárlabdapályával) a lehető legjobban illeszkedni fog ehhez a zöld környezethez.

Az építkezésre az állam közel 3,3 milliárd forintot ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top