Aktuális

Egymás kezét fogták az idős házasok, miközben evakuálták őket a Florence hurrikán miatt – fotó

A megható fotó pillanatok alatt bejárta az internetet.

Szívszorító fotó járja be a közösségi oldalakat, miközben a Florence hurrikán óriási sebességgel közeledik az Egyesült Államok partjai felé. A képen egy idős házaspár látható, egymás kezét fogják, miközben a mentőcsapatok evakuálják őket az idősek otthonából, ahol laknak.

A dél-karolinai egészségügyi hivatal szerint a fényképet a katasztrófavédelem munkatársai készítették. Szerdán több mint 1700 embert kellett evakuálni a tengerpart mentén lévő egészségügyi intézményekből.

A fotót ezrek osztották meg a Facebookon, és folyamatosan érkeznek alá a kommentek. A hozzászólókat egyaránt megérintette az idős pár szerelme és a mentőcsapatok odaadása, akik az életüket kockáztatják mások biztonságáért.

Az Egyesült Államokban napok óta a közelgő hurrikánra készülnek, rengeteg embernek kellett elhagynia az otthonát. Bár a hurrikán lényegében még el sem érte a partokat, már most 100 ezer lakás maradt áram nélkül az egyre romló időjárás miatt.

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top