Aktuális

Újra próbálkozhat az injekciós tűvel combon szúrt nő támadója – állítja a szakorvos

„Várható, hogy megint megteszi.”

Döbbenetes történet járta be a héten a Facebookot: egy 44 éves, négygyermekes édesanya arról számolt be, hogy egy fiatal férfi combon szúrta egy injekciós tűvel, miközben az 1-es villamoson utazott.

Először fel sem fogtam, mi történt, aztán a markában megláttam a fecskendőt. A másodperc töredéke alatt történt az eset, mire felocsúdtam, már a villamos közepén járt a fiatalember, majd le is szállt

– nyilatkozta a szerencsétlenül járt nő a Blikknek, aki az incidens után egy sor orvosi vizsgálatra elment, jelenleg ezek eredményét várja.

Pixabay

Az esettel kapcsolatban az InfoRádiónak nyilatkozó addiktológus, Funk Sándor azt mondta: egy ilyen szúrással rengeteg különböző fertőzést, súlyos betegségeket is elkaphat az ember. Fertőző tűvel terjed például a Hepatitis C, vagyis a fertőző májgyulladás, és a HIV is. Szintén gyakoriak a nem steril tűvel terjedő gennykeltő kórokozók.

A szakorvos szerint az is elképzelhető, hogy a drogos tűvel támadó férfi újra lecsap:

Várható, hogy megint megteszi, mert erre indítéka van. Az ilyen ember élvezi, hogy fájdalmat okoz, a hatalmát érezteti másokkal, mert ő bármilyen méreganyagot bármikor bejuttathat a másik szervezetébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top