nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Tízhetes kisbabáját ringatva vitázott a parlamentben a brit képviselőnő

Tízhetes kisbabáját ringatva vitázott a parlamentben a brit képviselőnő

Éppen arról volt szó, hogy a kismamák szavazhassanak akkor is, ha nem tudnak jelen lenni a parlamentben.
Bus András
Bus András
f Ajánlom

Tízhetes gyermekével, Gabriellel ment országgyűlési vitára a Liberális Demokrata Párt egyik képviselője, Jo Swinson a brit parlamentbe. Az ellenzéki képviselőnő a Daily Mail szerint ezzel történelmet írt, ugyanis arra már többször volt példa, hogy szavazásra magukkal vitték a képviselők a kisgyermeküket, de vitára még senki nem ült be így a híres zöld padsorokba.

Jo Swinson és a kis Gabriel a parlamenti vitán (Fotó: Profimedia)

A történelmi elsőség persze nincs minden apropó nélkül, a vita ugyanis éppen arról az előterjesztésről szólt, hogy a kisgyerekes képviselők valamelyik kollégájukra bízhassák a szavazatuk leadását, ha egy voksoláson nem tudnak részt venni. Swinson felszólalásában arról beszélt, hogy a kormánypártok szándékosan próbálják elhúzni az ügyet, az indítvány megszületése óta eltelt hét hónapban ugyanis három képviselőnőnek is gyermeke született, és két másik baba is úton van, de mind az öt anyuka az ellenzéki padsorokban ül.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon