Aktuális

Tízhetes kisbabáját ringatva vitázott a parlamentben a brit képviselőnő

Éppen arról volt szó, hogy a kismamák szavazhassanak akkor is, ha nem tudnak jelen lenni a parlamentben.

Tízhetes gyermekével, Gabriellel ment országgyűlési vitára a Liberális Demokrata Párt egyik képviselője, Jo Swinson a brit parlamentbe. Az ellenzéki képviselőnő a Daily Mail szerint ezzel történelmet írt, ugyanis arra már többször volt példa, hogy szavazásra magukkal vitték a képviselők a kisgyermeküket, de vitára még senki nem ült be így a híres zöld padsorokba.

Jo Swinson és a kis Gabriel a parlamenti vitán (Fotó: Profimedia)

A történelmi elsőség persze nincs minden apropó nélkül, a vita ugyanis éppen arról az előterjesztésről szólt, hogy a kisgyerekes képviselők valamelyik kollégájukra bízhassák a szavazatuk leadását, ha egy voksoláson nem tudnak részt venni. Swinson felszólalásában arról beszélt, hogy a kormánypártok szándékosan próbálják elhúzni az ügyet, az indítvány megszületése óta eltelt hét hónapban ugyanis három képviselőnőnek is gyermeke született, és két másik baba is úton van, de mind az öt anyuka az ellenzéki padsorokban ül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top