Aktuális

Novellát írt „Hogyan öld meg a férjed” címmel, évekkel később letartóztatták gyilkosságért

Gyilkosság vádjával letartóztatták a 68 éves Nancy Crampton Brophyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a férjét. A nő pár éve egy novellát is írt „Hogyan öld meg a férjed” címmel.

Letartóztatta az rendőrség az oregoni Nancy Crampton Brophyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta a férjét. Az ügy különlegessége, hogy a 68 éves asszony néhány éve egy novellát is írt „Hogyan öld meg a férjed” címmel, amit publikált is egy internetes oldalon.

Három hónappal a gyilkosság után tartóztatták le az áldozat feleségét – Forrás: pixabay

A séfiskolában dolgozó, 63 éves Daniel Borphyra június 2-án találtak rá diákjai az Oregon Culinary Institute nevű, híres szakácsiskola egyik konyhájában. A férfi ekkor még életben volt, de a kórházba szállítás után nemsokkal elhunyt.

A gyilkosságnak több hónapig nem volt gyanúsítottja, sokakat meglepett viszont, amikor múlt héten a férfi feleségét letartóztatták. A megszokottal ellentétben a hatóságok nem közölték a nő indítékát, mert szerintünk az információ akadályozhatná a még zajló nyomozást.

Nancy Crampton Brophy 2011-en megjelent novellája viszont több indokot is felsorol, hogy miért ölné meg egy feleség a férjét. Az esetről beszámoló Oregonian cikke szerint a hűtlenség, a bántalmazó kapcsolat vagy a pénzsóvárság is rávehet egy nőt a házastársa megölésére. „A válás sok pénzbe kerül, és tényleg osztozni akarsz mindenen?” – írta a nő a novellában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top