Aktuális

Fegyver is volt a fiatal borász támadóinál

Kitüntették a hős biztonsági őrt, aki szembeszállt a badacsonytomaji támadókkal. A férfi azt mondja, fegyver is előkerült a tragikus incidens során.

Lehetséges, hogy csak a szerencsének és a biztonsági őr bátor fellépésének köszönhető, hogy nem történt több haláleset a badacsonytomaji szüreti mulatságon, ahol agyonvertek egy fiatal borászt. A biztonsági őr elmondása szerint ugyanis a támadók kocsijában egy fegyver is lapult.

Láttam, hogy elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, és megpróbálja felhúzni, de szerencsére hátraakadt a szárny, nem értett a fegyverhez sem, és nem tudott elsülni

– mondta a Tényeknek a biztonsági őr.

A biztonsági őr akkor fújta tele gázspray-vel az autót, amikor mindkét támadó az autóban volt, és megpróbáltak elmenni.

Az elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban. A borász az után vesztette életét, hogy két társaság tagjai dulakodtak egymással (MTI Fotó: Mónus Márton)

Az egyik támadó édesapja a Borsnak azt mondta, nem gondolja, hogy a fiáé volt a fegyver, ha mégis, akkor biztonsági őrként valószínűleg van rá engedélye.

Badacsonytomaj kedden gyors határozatban döntött arról, hogy rendkívüli bátorságáért oklevelet ad a támadókkal szembeszálló biztonsági őrnek, és kitüntetik a férfit.

A képviselő-testület a tragédia után más intézkedéseket is fontolgat: betiltanák a köztéri alkoholfogyasztást, kamerarendszert építenének, és a rendőri jelenlétet is fokoznák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top