Aktuális

Serena Williams „hazug tolvajnak” nevezte a bírót a US Open döntőjében

Serena Williams tegnapi dühkitöréséhez hasonlót csak ritkán látni a teniszpályán.

Serena Williams, a 23-szoros Grand Slam-győztes tegnap este meglepően simán, két játszmában kikapott 20 éves japán ellenfelétől, Naomi Oszakától a US Open döntőjében. A mérkőzés azonban nem amiatt marad majd emlékezetes, hogy megszületett az első japán győzelem a női csúcstornán, hanem Serena Williams dühkitörése miatt.

Serena a második játszma közepén került összetűzésbe a székbíróval, aki azért figyelmeztette az edzőjét (és vele együtt Serenát is), mert úgy vette észre, hogy a tréner a lelátóról instrukciókkal látja el játékosát. Ez pedig tilos. Williams a figyelmeztetés után elveszítette a fejét, és kiabálni kezdett a bíróval, hogy ő inkább veszít, mintsem csaljon.

Az indulatok később sem csillapodtak. Serenát a játék folytatása után még kétszer figyelmeztette a székbíró: először mert összetörte az ütőjét, másodszor pedig azért, mert egy büntetőpontot követően Serena hazug tolvajnak nevezte őt, „aki ellopott tőle egy pontot, ezért bocsánatkéréssel tartozik neki”.

Az összetűzés végül az egész meccsre, de még az eredményhirdetésre is rányomta a bélyegét. Itt egyébként épp Serena volt az, aki sportszerűen igyekezett nyugalomra inteni a fújoló közönséget, mikor jelezte nekik, hogy most a győztest kell ünnepelni. A teniszező a meccs után már valamivel higgadtabban azt nyilatkozta, érzése szerint egy férfival sosem bánt volna így a bíró, mint vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top