Aktuális

Hatéves börtönbüntetése után sem taníthat a kislányokat molesztáló tanár

Hat év börtönbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól a Komlói Járásbíróság azt a férfit, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált.

Nem jogerős ítéletet hozott a Komlói Járásbíróság annak a Baranya megyei pedagógus ügyében, aki kislányokat molesztált az általa szervezett művészeti táborokban. Az ügyészség közleménye emlékeztet, hogy a férfi a 2014-ben, majd a 2015-ben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. „Rájuk különös figyelmet fordított, velük rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott.”

A tanár rendszeresen aludt közös sátorban a gyerekekkel. Mikor a többiek elaludtak, a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a ruhájuk alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

Az ítélet nem jogerős

A járásbíróság folytatólagosan, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte hat év börtönre, valamint eltiltotta véglegesen a pedagógusi foglalkozástól.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezéssel élt ellene. A férfi továbbra is lakhelyelhagyási tilalom mellett várja a végső ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top