Aktuális

Kisebb vagyont gyűjtöttek a hajléktalannak, de inkább megtartották maguknak

Megkapja a 400 ezer dollárt az a hajléktalan, akinek megsegítésére adománygyűjtést indított egy pár az interneten, majd a befolyt összeget inkább magukra fordították. A csalók ellen már a rendőrség is nyomoz.

A történet még tavaly kezdődött, amikor Mark D’Amico és Katelyn McClure autójából Philadelphiában kifogyott a benzin, és pont pénz sem volt náluk. Ekkor melléjük lépett a hajléktalanként élő veterán, Johnny Bobbitt, aki nekik adta utolsó 20 dollárját, hogy haza tudjanak menni.

A pár akkor annyira meghatódott a férfi önzetlenségén, hogy adománygyűjtést indítottak neki a GoFundMe oldalon, ahol rövid idő alatt 400 ezer dollárt gyűjtöttek össze. Viszont a pénznek csak egy töredékét adták át Bobbitnak, a többit felélték, autót vásároltak, kaszinózni és nyaralni mentek.

Bobbitt végül feljelentést tett a rendőrségen csalás miatt, ahol nyomozást is indítottak a pár ellen, most csütörtökön a pénzből vett fekete BMW-t is lefoglalták.

A GoFundMe pedig bejelentette, hogy kifizetik a hajléktalan férfinak a 400 ezer dollárt.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top