Aktuális

Magánegyetemmé válhat a Corvinus

Új fenntartója lehet (lesz) a Budapesti Corvnius Egyetemnek: az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül majd. De valószínűleg nem ez a végső állomás.

Megbízható információkra hivatkozva azt írja a 168 Óra, hogy az Emmi fenntartásából a Palkovics László vezette innovációs tárcához kerülhet a Budapesti Corvinus Egyetem. A lap szerint később a Corvinus fenntartója az egyetemet működtető közalapítvány lehet, aminek működését a kormány 100 millió forinttal támogatná meg amellett, hogy az alapítványhoz kerülne az egyetem ingatlan- és egyéb vagyona is.

A Budapesti Corvinus Egyetem (korábban közgazdaságtudományi egyetem) három épülete a főváros IX. kerületében, a Fővám tér környékén – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Pénteki nyilatkozatában az innovációs tárcát vezető miniszter kijelentette, hogy a kormány támogatja több kiváló egyetem azon szándékát, hogy a lehetőségeiket jobban kihasználva, szabadabb fenntartási struktúrában működhessenek.

A Corvinus sorsáról már jövő szerdán dönthet a kormány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top