Aktuális

A városvezetés megvédte a rendőröket, akik agyonlőtték a Vészhelyzet sztárját

Arra kérik az embereket, hogy ne ítélkezzenek, inkább várják ki az ügyben folytatott nyomozás végét.

Múlt hét csütörtökön világszerte sokkolta az embereket a hír, miszerint a kaliforniai rendőrök agyonlőtték Vanessa Marquez színésznőt, a Vészhelyzet című sorozat egykori sztárját, miután egy airsofthoz használt pisztolyt igazinak néztek.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a 49 éves Vanessa Marquez mentális zavarokkal küzdött, és éppen rohamai voltak, ezért mentek ki hozzá a kaliforniai South Pasadena városában. A rendőrök és egy egészségügyi szakember másfél órán keresztül próbáltak segíteni a színésznőnek, de ő nem volt hajlandó együttműködni velük. Aztán a rendőrökre szegezte a fentebb említett pisztolyt, ezért tüzet nyitottak rá. Marquez a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Fotó: YouTube

A hír hallatán sokan nagyon indulatosan keltek ki a rendőrség ellen, ezért a South Pasadena-i városvezetés most közleményben állt ki az ügyben érintett rendőrök mellett. A közleményben arra kérték a lakosságot, hogy ne ítélkezzenek az ügyben, inkább várják ki türelemmel a nyomozás eredményeit, ennek során ugyanis ki fog derülni, hogy a rendőrség hibázott-e az intézkedés során vagy sem.

A városvezetés együttérzését fejezte ki az áldozat családjának, hozzátartozóinak és barátainak. Hozzátették ugyanakkor, hogy szilárdan hiszik, a rendőrök az egészségügyi szakemberrel közösen minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ne végződjön tragédiával az intézkedés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top