Aktuális

Megbotoztak két leszbikus nőt Malajziában

150 ember szeme láttára.

Augusztusban fejenként 6 botütésre ítéltek két leszbikus nőt Malajziában, miután áprilisban rajtakapták őket egy autóban szex közben. Az ítéletet hétfőn a nemzetközi tiltakozások ellenére is végrehajtották – írja a Guardian.

A beszámolók szerint a két nőt egy nagyjából 150 fős tömeg előtt botozták meg, a büntetést egy női tiszt hajtotta végre. A The Star beszámolója szerint az idősebb, 32 éves nő szótlanul tűrte a botütéseket, a fiatalabb, 22 éves nő azonban elsírta magát.

Az ítélet végrehajtása után a helyi tisztviselők elégedetten nyilatkoztak az esetről: szerintük a a botozás egyáltalán nem olyan durva büntetés, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják, inkább a fegyelmezés a célja, mint hogy fájdalmat okozzanak az elítélteknek. Elmondásuk szerint azt remélik, hogy az eset „kedvező fényben” tünteti majd fel a bíróságot.

A büntetés után ugyanakkor több malajziai képviselő is tiltakozott a hatályos törvények ellen. Sokuk szerint véget kell vetni a homoszexuálisokat érő atrocitásoknak.

Véget kell vetnünk annak, hogy beleavatkozunk a magánéletükbe. Nem szabad bántanunk őket. A társadalmunknak fel kell nőnie, és el kell fogadnia a sokszínűséget

– mondta Charles Santiago.

A homoszexualitás egész Malajziában illegális.

Fotó: Pixabay

(444.hu / Guardian / The Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top