Aktuális

Golyóálló iskolatáskát dobtak piacra – viszik, mint a cukrot

Az elszaporodó iskolai lövöldözések miatt.

Golyóálló hátizsákot dobott piacra egy harcászati felszerelésekkel foglalkozó izraeli cég. A hírek szerint a Masada Armour kifejezetten az elmúlt években egyre gyakoribbá váló amerikai iskolai lövöldözésekre gondolt, amikor előálltak az ötlettel, és egyáltalán nem lőttek bakot: az elmúlt hetekben százával érkeztek a megrendelések az USA-ból, ezért a gyártást is fel kellett gyorsítani – írja a Yahoo.

Fotó: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI

Két hónap alatt több százat adtunk el belőle. Most arra készülünk, hogy felgyorsítjuk a gyártást havi 500 táskára

– lelkendezett Snir Koren, a Masada Armour igazgatója az AFP-nek, majd hozzátette: már egy kisiskolásoknak szóló táska fejlesztésén is dolgoznak, ez a mostanit ugyanis 5 kilós súlya miatt inkább tiniknek ajánlják.

A golyóálló hátizsák a hírek szerint az AK-47-es és a M-16-os fegyverek lövedékeinek is ellenáll. Jelenleg 497 dollárért árusítják a cég honlapján, ami nagyjából 140 ezer forintnak felel meg. A webshopba érkezve egyébként az alábbi nem túl ízléses hirdetés fogadja a netezőket:

Masada Armour

A Yahoo emlékeztet, hogy ebben az évben már két tömegmészárlás is volt amerikai iskolákban: a floridai Parklandben egy Nikolas Cruz nevű diák 17 emberrel végzett februárban, három hónappal később Dimitrios Pagourtzis 8 diáktársát lőtte agyon a texasi Santa Fében. Ezenkívül 57 lövöldözéses eset volt, közülük 9-nek halálos áldozata is volt.

Betsy DeVos, az Egyesült Államok oktatásügyi minisztere a lövöldözésekkel kapcsolatban közölte: ő engedélyezné, hogy szövetségi forrásokból lehessen fegyvereket vásárolni az iskolások védelmére. Vannak azonban olyan „maradi” amerikaiak is, akik szerint a tanárok felfegyverzése csak további lövöldözésekhez vezetne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top