Aktuális

Gleccserként mozog az út, rémálomban élnek a lakók

Kavicsok, hatalmas kátyúk, elkeseredett lakók. Az ott lakók szabályosan félnek az esőzésektől, mivel olyankor az út teljesen járhatatlanná válik.

Gyalázatos állapotban van az út Nagykanizsa egyik kertvárosi övezetében – számolt be a Tények. Esőben szinte járhatatlan a Kápolnás út. Az emberek csúszkálnak, botladoznak, és félnek az esős ősztől. Az út gyalogosan is nehezen használható, az autókat pedig teljesen tönkreteszi.

Többen járnak arrafelé babakocsival és biciklivel, ami gyakorlatilag életveszélyes. Ha valaki elesik, nem tud felkelni a csúszós, buckás talaj miatt.

Az lakók évek óta panaszkodnak, aláírást gyűjtenek, segítséget kérnek, de azt nem kapnak. Állítják, nem történik semmi előrelépés, az út pedig évről évre romlik. Elkeseredésükben maguk próbálják foltozni, javítani az utat, de hiába, a következő esőzésnél újra tönkremegy.

Árok nélkül a víz az úton folyik el, hatalmas károkat okozva a házak alsó szintjeiben és az útban. Ráadásul vészhelyzet esetén a mentők és a tűzoltók is alig tudnának felmenni a dombra.

A város szerint a helyiek felháborodása jogos, de a javításokra nincs pénz, mivel elsősorban a nagyforgalmú utak fenntartására kell a pénz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top