Aktuális

Elítélték az általános iskolai tanárt, aki szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta két diákját

Két év börtönt kapott öt évre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős.

Két év börtönt kapott öt évre felfüggesztve a Pesti Központi Kerületi Bíróságon első fokon az a budapesti általános iskolai történelemtanár, aki szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta két 13 éves tanítványát is – írja a 24.hu.

A hírportál szerint a kétgyerekes, családos férfi sírva kért bocsánatot bűnössége miatt. Az utolsó szó jogán azt mondta:

Nagyon sajnálom a történteket. Nagyon szégyellem magam.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfinak két kiskorú gyermeke van.

Az ügyről korábban többször is beszámoltunk. A történelemtanár 2016 februárja és 2017 májusa között legalább 100 szexuális tartalmú üzenetet küldött egy akkor 13 éves tanítványának. Tavaly májusban emellett egy másik 13 éves diáklánynak is küldött hasonló üzeneteket. A bíróság szerint a 47 éves férfi ezzel a lányok lelki és érzelmi fejlődését is veszélyeztette.

A férfi először tagadta bűnösségét. Azt állította, hogy feltörték a levelezését, és valaki más küldte el az ő nevében a fent említett üzeneteket. Később mégis beismerő vallomást tett, elismerve, hogy korábban hazudott.

A bíróság kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésében és a hatóság félrevezetésében találta bűnösnek. A két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésen felül a 115 ezer forintos bűnügyi költséget is ki kell fizetnie.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top