Aktuális

Gömbvillám pusztított el közel kétszáz kecskét Bátaszéken

Egy szénatároló és a mellette lévő kecskeakol is leégett.

Gömbvillám miatt égett le egy bátaszéki szénatároló és a mellette lévő kecskeakol, benne 196 kecskével. A tulajdonos a Teol.hu-nak azt mondta: negyedóra alatt elpusztult minden, amit éveken keresztül felépített.

Az eset vasárnap hajnali 1 óra körül történt. Az egyik szomszéd vette észre, hogy kigyulladt az épület. A férfi azonnal értesítette a tűzoltókat és az épület tulajdonosát, Feth Bettinát is, aki azonnal a helyszínre sietett. Mire odaért, már nyolc tűzoltóautó volt a helyszínen, de 15 perc alatt szinte minden leégett.

A tűzvizsgáló hamarosan megállapította, hogy gömbvillám okozta a tüzet. A villám miatt az épületben lévő vasetetők is meggörbültek, nyolcméteres lángok csaptak fel. A tűzben elpusztult az összes kecske, a takarmány, az éves szénamennyiség, minden, ami csak az épületben volt.

Feth Bettina nyolc évig dolgozott Ausztriában, hogy az ott megkeresett pénzből itthon azzal foglalkozhasson, amivel csak akar. Végül a kecsketartást választotta.

Nincsenek rá szavak, hogy mit érzek. A kár többmilliós, de úgy tűnik, senki nem fizet majd, hiszen gömbvillámra nincs biztosítás. A kár eszmei értéke is hatalmas, hiszen komoly genetikai állomány volt az enyém, ami mögött nagyon sok munka, sok év tapasztalata van. Két napja nem aludtam, csak azon jár az eszem, mit szenvedhettek az állataim. Jelenleg fogalmam nincs, hogyan tovább

– mondta az őstermelő a megyei lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top