Aktuális

Az olasz kormány akarja újjáépíteni a genovai hidat

Az olasz kormány saját kezébe akarja venni az augusztus 14-én leomlott genovai híd újjáépítését, mert semmiképpen sem kívánja a feladatot átengedni a bírálatok kereszttüzébe került sztrádatársaságnak.

A pénzt az összedőlt hidat üzemeltető Autostrade per l’Italia (ASPI) magán-autópálya-kezelő vállalatnak kell biztosítania, „de mi fogjuk újjáépíteni a hidat” – mondta Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter az Anch’io rádióadó keddi műsorában. „Minden más tiszteletlenség lenne a halálos áldozatok hozzátartozóival és a város lakosaival szemben” – jelentette ki a politikus. Az olasz kormány szerint a Benetton család tulajdonában álló cég a felelős a történtekért.

Az A10-es autópálya leszakadt hídja Genova közelében 2018. augusztus 15-én (MTI/EPA/Luca Zennaro)

Az ANSA olasz hírügynökség is beszámolt arról, hogy a 80 esztendős Renzo Piano olasz sztárépítész kedden bemutatta saját, a híd újjáépítésére vonatkozó terveit Giovanni Totinak, az északkelet-olaszországi Liguria tartományi elnökének. A világhírű építész tervei alapján készült többek között a párizsi Pompidou Központ és a berlini Potsdamer Platz.

A Morandi autópálya-völgyhíd augusztus 14-én délben omlott le, több mint harminc gépjármű hullott a 45 méteres mélységbe. Összesen 43 ember halt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top